Koka varm choklad på en klubba

Konstigt nog gör jag aldrig varm choklad hemma.
Kan bero på en blandning av lathet och okunskap om hur man gör.
Känns enklast och säkrast att köpa den färdig med en stor klick grädde på toppen.
 
Men nu har jag köpt chokladklubbor, som bara ska röras ut i varm mjölk.
Hur svårt kan det vara?
 
Observera att förpackningen dessutom är märkt med både Fairtrade, ekologisk samt präglad med blindskrift.
Det är alltså en varm choklad för blinda!
Passar mig alldeles utmärkt, eftersom jag faktiskt är helblind på ena ögat och totalt sett borde jag väl då räknas som halvblind.
 
Let´s go!
 
Klara, färdiga, doppa...
 
Jag tror mängden mjölk blev i mesta laget.
Dessutom var den nog inte tillräckligt varm för chokladen verkar inte lösa upp sig.
Det flyter runt oupplösta chokladflisor.
 
Men efter 30 nya sekunder i micron, så blev det lite fason på det hela.
 
Innehållsförteckning för den intresserade.
 
Chokladen var helt OK, men den blev lite väl utspädd.
2 koppar till en totalkostnad av 31 kr känns överkomligt.
 
Lärdom till nästa klubba:
 
Ta mindre mjölk
Ta varmare mjölk
Toppa med vispad grädde och minimarshmallows
 

Amedei Toscano Black 63%

Amedei, en italiensk kvalitetschoklad.
Av många utsedd till världens bästa!
 
En sådan här chokladkaka får man unna sig ibland!
 
Ser kanske inte så mycket ut för världen i sin bladtunna skepnad....
Tjock som ett pappersark.
69 kr för 50 gram.
Men som jag brukar säga, "kostar det så smakar det"!
 
 En påkostad förpackning i tjockt kartongpapper.
Lite som att veckla upp ett iPhone-fodral.
 
Smaken beskrivs som:
"Lätt och mild smak, ren och avskalad.
En arom av rostade hasselnötter och en touch av smörkola.
Perfekt till en espresso". 
 
Det där med espresso intresserade mig inte så mycket, men smaken lät lockande.
Här känner man från första rutan att det är gedigen kvalitet.
Ingen som helst bismak av bitterhet, trots att den är ganska mörk.
Bara ljuvlig choklad.
 
Som med all choklad av bättre bakgrund, så blir man ganska fort nöjd efter ett par bitar.
Så att den bara vägde 50 gram var ingen katastrof.
Begäret stillas snabbt och man känner sig tillfreds och lycklig ganska snabbt.
Dock kunde jag inte hejda min vana att äta tills det är slut.
Så det gjorde jag med denna också.
Maximal njutning.
Taggar: Amedei Toscano Black 63%, italiensk choklad, chokladkaka, kvalitetschoklad;

Fika i Uppsala

Man måste fika när man är i Uppsala!
Det finns massor av små mysiga caféer och konditorier.
Trots det, tog vi första bästa när vi kom fram.
 
Espresso House...
Hur tråkig får man bli?
 
Tog en varm choklad med grädde och marshmallows som vanligt, samt deras nya muffins med blåbär och vit choklad.
Den var inte så god som jag hoppats på.
Chokladen var dessutom nästan obefintlig.
Nu var det ju VIT choklad, så det var väl inte hela världen.
Taggar: Espresso House, Blåbär & vit choklad muffin, fika, blåbärsmuffins, Fika i Uppsala, café Uppsala;