Choklad på maten

Visst vill man ha något sött efter maten?
Och då helst choklad förstås!
Någon som fattat detta, är den italienska restaurangen Limone i Västerås.
Förutom att laga superpasta så är deras kötträtter också kanonfina.
Nu har de börjat med Lördagslunch. (Eller det kanske de har haft länge, men jag är sällan på stan så jag vet inte...)
 
För 125 kr har man 4-5 rätter att välja på.
I priset ingår såklart sallad och bröd, men även en "efterrättsbuffé".
 
Jag och mannen avnjöt en oxfilé i pepparsås med gudomligt god och krämig potatisgratäng och allt smakade fantastiskt.
Sen var det bara att hugga in på efterrätterna.
 
Kanske låter mer än vad det är, men visst blir man glad av att mötas av en godisskål!
 
Nästa skål var full med belgisk mörk choklad.
 
Fruktskålen och fatet med ost och kex hoppade jag över.
 
Tog istället för mig av chokladrutorna och här gällde det att vara taktisk.
Observera att kakan lutar och bitarna blir lägre och lägre...
Alltså siktade jag in mig till vänster på de högsta!
 
Första laddningen.
Kakan var överraskande saftig och nästan lite krämig.
Mums!
 
Den mörka chokladen var aningens lite för bitter.
Men bra att stoppa ner i väskan och ta fram vid akuta tillfällen.
 
Det är nog den mest prisvärda lunch jag ätit med tanke på hur gott allt smakade och hur mycket som ingick.
Riktigt bra valuta för pengarna!
 
(Ursäkta ett kanske udda och avvikande inlägg på denna chokladblogg, men det blev ju trots allt en chokladknorr på slutet).
 
 
Taggar: Limone, lunch, lördagslunch;

mr. Goodbar

Är mr. Goodbar en good guy eller en bad guy mån tro?
 
En mjölchoklad med jordnötter från Hershey´s.
Det låter ju gott!
 
Av någon anledning så har jag alltid trott att Hershey´s är ett engelskt märke, men jag måste ha blandat ihop det med något annat.
Efter lite googling visar det sig att detta är ett stort amerikanskt märke och de saluför även Reesés och KitKat.
Kan det stämma?
Det har jag missat helt.
Får nästan skämmas.
Men KitKat tillverkas väl av Nestlé?
 
Snygga rutor i alla fall!
 
Någon i produktionen verkar dock ha klantat sig och vänt stämplarna upp och ner....
 
Bladtunn chokladkaka med generös mängd jordnötter.
Lite enklare choklad som denna blir ju lätt lite söt, så det salta hjälper upp.
 
Det bästa av allt är att man kan äta en hel kaka, men ändå bara få i sig 49 gram.
 
Taggar: mr. Goodbar, Hersey´s, choklad från USA, amerikansk choklad, choklad med jordnötter;

Mallo Cup

Då var det dags att prova Mallo Cup från USA.
 
Påminner onekligen om Reese´s Peanut Butter Cups. Var väl därför jag drogs till den.
Men jag är lite skeptisk till innehållet.
Vispad grädde?
 
Det kladdiga kletet har läckt ut i botten och pappret går inte riktigt att ta bort på vissa ställen.
 
Den "vispade grädden" visar sig vara en tunnflytande marshmallowssmet och är ganska god.
Men det första jag tänker på när jag biter i den är att det smakar cocos?
Vänder på kakan och läser i innehållsförteckningen som bekräftar att mina smaklökar funkar.
Den är strösslad med cocos och i det här fallet tar den nästan över smakmässigt.
 
En ganska mesig och försynt skapelse, som absolut är ätbar.
Jag blir t o m lite irriterad över att jag är tvungen att gnaga runt det insmälta pappret och därmed tvingas slänga en bit som inte går att äta.
Men jag har en kvar, så det är OK.
 
Ingen höjdarkvalitet på chokladen men den slinker ner och var över förväntan.
Kommer dock troligen inte att köpa den igen.
 
Taggar: Mallo Cup, choklad från USA, Amerikansk choklad;