Jag försökte få en pratstund här och där i de olika montrarna för att lära mig mer samt kolla vad årets trend är.
Lena på Choklad Frestarna berättar att det är stor efterfrågan på laktosfri choklad.
De har specialiserat sig på "specialchoklad" och har ett brett utbud som uppfyller kraven för laktosfritt, sockerfritt, veganskt, Fair Trade och Kosher.
Kosher hade något med judendomen att göra och ska ha en egen stämpel som intygar detta.
Vet dock inte vad som krävs av en judisk choklad.
Jag lärde mig också att sockerfri choklad kan sötas med Stevia eller Agave.
(Agave är ett kaktusnectar som man även gör tequila på).
Agave höjer dock blodsockret mer än Stevia så det kan inte räknas som en dietchoklad.
Hoppas jag inte missuppfattade och sprider fel information, men jag tror risken är minimal att man går in på min blogg för att få kostråd...
Sedan kastar jag mig ut i rymden och besöker chocoMe.
Här kan man ana att visionen är att göra universums bästa choklad och att Världen är för liten.
Deras fantastiska chokladkakor drar åtminstone till sig blickarna där de exponeras som små konstverk.
Jag får veta att företaget är Ungerskt och bildades 2010 av en man som tidigare hade en hög position inom Heineken, men som blev uppsagd i finanskrisen på 90-talet.
Han satsade då istället på sin dröm och byggde upp detta chokladföretag där all choklad görs för hand och dekoreras med frystorkade bär.
Mycket vackert och ett bra val att gå från öl till choklad!
Vill man lära sig mer om choklad kan man köpa en bok.
Arla hade en monter där man bjöd på kladdkaka och nyvispad grädde.
Jag tog två.
Smakade på en oerhört god och uppfriskande tryffel smaksatt med citron.
Jag brukar inte tycka att citron och choklad passar ihop. Risken är väldigt stor att det skär sig, men här hade man lyckats!
Gränna Choklad säljer enligt Leif Mannerström Sveriges godaste choklad.
(Uttalandet gjordes 2012).
Den här frysdisken drog till sig min uppmärksamhet och jag trodde först att det var macarones.
Men det visade sig vara en sorts glass inbakad i rispasta...
"Bubbies Mochi Ice Cream"
Det lät så konstigt och ihop med det höga priset på 25 kronor för denna lilla klump, så fegade jag ur.
Men så här i efterhand ångrar jag mig att jag inte smakade.
Efter lite googlande så visar det sig att Anja Pärsson hade dessa som bröllopstårta!
Någon som har provat dessa små utomjordingar?
Åhh vad gott de ser ut!!! Jag har testat Bubbies några gånger, riktigt goda faktiskt men tyvärr ganska dyra... Ha en trevlig dag :)