Nolltolerans

50 dagar godisfri och nyss hemkommen från München!
Jag är mycket stolt att jag klarade det och lite förvånad över att det faktiskt inte var så svårt.
Räddningen var att jag hade en plan och hade bestämt mig i förväg att inte äta godsaker.
Istället mumsade jag på wienerschnitzel, rostade macadamianötter, färska hallon mm.
Gick hur bra som helst!
 
Men visst fanns det frestelser och de började redan på Arlanda.
 
Var ju såklart tvungen att spana lite i tax-freen.
Noterade att Marianne har kommit med ny smak, mocca.
Just denna var väl inte så svår att stå emot, då jag inte gillar kaffesmak.
 
Värre var det med den här!
Toblerone Crushed Corn!
En sån och en med salta mandlar hade gärna fått följa med.
Men jag stod emot.
 
Och så kommer vi till hotellet och möts av detta...
En sänggavel gjord i CHOKLAD!?
Dom måste skämta.
Känner för att slänga mig på väggen och äta med hela kroppen.
Står dock emot det också.
 
Måste säga att Berlin slår München med hästlängder vad gäller chokladutbud.
Nu letade jag inte aktivt, utan försökte snarare undvika sådana ställen, men det fanns faktiskt inte så mycket.
I Berlin kryllade det av pralinaffärer!
 
 
Taggar: choklad i München, sötsug, sockerberoende, godisuppehåll, Marianne Mocka, ny smak Toblerone;

Choklad i Munchen?

42 dagar utan choklad och godis.
Inte så mycket som en kaksmula har slunkit ner, trots två avklarade födelsedagskalas på hemmaplan.
Det känns riktigt bra.
 
Nu har jag dock hamnat i ett dilemma, och jag måste bestämma mig för en handlingsplan.
Nästa vecka åker vi till Munchen.
Det roligaste jag vet vid utlandsresor, är att tillbringa dagarna på upptäcksfärd i olika mataffärer för att scanna deras lokala utbud av kakor, choklad och andra läckerheter. Och att fika förstås.
Nu vet jag inte riktigt hur jag ska bete mig?
Det känns ju hemskt att gå miste om något gottigt, samtidigt som det är synd att bryta min fina serie av godisfria dagar.
Jag vet ju att vid första tuggan, så har sockerjävulen sitt fasta grepp om mig igen.
Hur hade ni gjort?
 
Här gäller det att bygga upp en mental styrka och följa det man har bestämt sig för.
Just nu är arbetsplanen att jag inte ska smaka något, men hittar jag något spännande så köper jag med det hem och lägger på lager tills den dagen jag bestämmer mig för att äta igen.
Jag har några dagar på mig att funder på hur jag ska göra. Vi åker inte förrens på torsdag.
Huvudsyftet med denna resa är trots allt inte ett fikarace genom stan, utan för att agera supporter åt dottern som ska springa Spartan Race i Olympiaparken.
Det ska bli spännande!
 
Vill ni läsa om mina tidigare bravader utomlands, så klicka på kategorin "Utländska upplevelser".
Ett av mina favoritminnen är de ofantligt obeskrivligt stora macarones jag hittade i Prag.
Dom kan ni läsa om här, Queen of Macarones.
 
Taggar: Choklad i Munchen;

Delicato proteinbar

En och annan proteinbar slinker ner i veckorna.
Bra att ha i väskan som reservproviant.
Jag brukar ta en på väg hem från jobbet (pendlar med buss ca 1 timme) för att orka träna när jag kommer hem.
En bar och en Celsius, sen är jag laddad för gymmet!
 
Min favorit är Swedbar, som jag skrivit om förut.
Dels är innehållet bra och framförallt smakar de inte skit, som många bars annars kan göra.
Nu har även Delicato gett sig in i proteinleken. 
Känns inte som jag kopplar ihop det namnet med träning och något nyttigt, men det måste ju testas!
 
Delicatoboll och Punchrulle i tillplattad version.
 
Jag börjar med Delicatobollen och slås av hur doften som sprids när jag öppnar förpackningen, hur slående lik den är när man luktar på en äkting.
Det luktar Delicatoboll rakt av med ett stänk av kaffe.
 
Man kan nästan se hur konsistensen liknar originalet.
 
Smaken är fantastiskt lik en Delicatoboll!
Jag nästan skäms när jag äter den.
Jag som inte äter godis och fikabröd sitter nu och smygäter en godbit...
 
Över till Punchrullen.
Jodå, doften sitter där som den ska.
Arrak, ingen tvekan om den saken.
Ser lite blek ut bara.
 
Lite tamare i smaken men med ett sting av arrak.
Man kan absolut låssas att det är en platt punchrulle man äter, men ändå inte lika övertygande som sin kompis.
 
Vet inte om det var den korta stunden på vårat golv med värmeslingor, som gjorde den lite mjuk och böjbar, eller om det är meningen att den ska vara så här marsipansladdrig.
 
Delicatobollen blir en klar vinnare och får gärna bli mitt fredagsmys, ihop med de torkade fikonen, som jag helt plötsligt lärt mig att tycka om.
Vet inte vad som håller på att hända med mitt smaksinne?
Taggar: Delicato proteinbar, Delicatoboll, Punchrulle, Delicato proteinbar delicatoboll, istället för choklad;