Springa på band

Jag övar vidare.
Att springa på löpband.
Det är inte alls lika svårt och läskigt längre, utan börjar kännas helt OK.
 
Gick upp kl. 05.15 i morse för att hinna med några minuter på bandet.
Det blev 40 totalt varav 5 minuters promenad i början och slutet.
Löpningen blev alltså 30 minuter sammanhängande.
Längsta hittills.
Ska avvakta några dagar nu och se hur höft och knä reagerar.
Känns det bra så ökar jag på tiden ett snäpp igen.
 
Hoppas på att komma upp i en timmes löpning inom snar framtid.
 
Taggar: springa på löpband, träna på löpband, löpträna, springa milen;

Härlig helg

Vilken toppenhelg jag har haft!
Inledde med hotell och god mat på fredagskvällen och därefter Fitnessfestivalen på lördagen.
 
Den får jag återkomma till med ett eget inlägg.
Har lite tankar kring den mässan.
Är fascinerad, eller snarare förskräckt, eller kanske förbryllad....efter att ha mött "Fitnessfolk" på nära håll.
 
Helgen avslutades i alla fall med en mysig adventssöndag.
Tränade på morgonen, matade några tvättmaskiner, pysslade med stjärnor och ljus och mumsade på sockerfria pepparkakor.
Allmänt nöjd och glad och framförallt tacksam över att vara migränfri.
 
Som pricken över i:et hade vi planerat att äta julbord på husrestaurangen Zeyton.
Nu är jag ingen fan av julmat.
Tycker det är enormt överskattat och framförallt hutlöst dyrt att betala en femhundring och få gröt, ägg, prinskorv och sill på tallriken...
Finns undantag förstås, med fina rökta fiskar, skaldjur och härliga gottebord.
Men prisvärt?
Nej tveksamt.
Blir man bjuden är det förstås en annan sak, men ska jag betala själv njuter jag hellre av ala carte.
 
Julbordet på Zeyton lockade dock, då de har en orientalisk touche på det hela.
Förrättsbord med blandade mezez och en mixed-grilltallrik som huvudrätt till priset av 249 kronor, vilket känns helt OK i detta sammanhang.
Snopna klev vi in i en kal restaurang utan uppdukad buffé.
Inte ens ett tänt värmeljus på borden, trots att det var första advent.
 
Istället möttes vi av oproffsiga bortförklaringar om vems fel det var att det stod fel i annonsen osv.
Jag påpekade att annonsen stått i tidningen i ett par veckor och att samma annons sitter på dörren till restaurangen, där det står att det ska vara julbord på söndagen från kl. 13.00.
Tipsade om att de kanske skulle riva ner lappen på dörren och ändra i tidiningsannonsen.
Men det fanns tydligen en bortförklaring till det också.
Näringsidkare som skyller ifrån sig på sin egen personal känns oerhört oseriöst och inget jag är intresserad som kund av att höra.
 
Nu erbjöds vi att de skulle ordna mat till oss ändå, men det tackade vi nej till.
Hela grejen är ju att det ska finnas en stor uppdukad buffé som man kan frestas av och välja ifrån.
Så vi avböjde och gick därifrån.
Frågan är om vi kommer tillbaka och ger dem en ny chans eller om vi struntar i det helt.
Lurar man mig på mat är jag ganska långsint...
Min man likaså.
Konkurensen här i krokarna är alldeles för stor och då går vi hellre dit där man håller en jämn kvalitet och god service.
 
Vi trotsade den hårda motvinden och knallade över till Öster Mälarstrand i stället.
Bryggans Bar & Café kan man alltid lita på.
God och vällagad mat med finess och ett klanderfritt bemötande.
 
Vi började med att ta in vitlöksbröd med tzatziki.
Spröda pizzaslices indränkta i vitlökssmör och smält ost.
Så fantastiskt gott!
 
Följde sedan upp med en halloumiburgare med rödkåls slaw och sötpotatispommes.
Det som ser ut som vidbrända tomatskivor är portobello.
Jag är inte så förtjust i svamp, såvida det inte stavas kantareller.
Tycker konsistensen är suprläskig och smaken inte så mycket att imponeras av.
Men mannen tog tacksam emot skivorna.
För övrigt var rätten som vanligt en hit och vi var väldigt nöjda med att vi gått hit.
 
Mannen åt sin favorit, pankopanerad torskburgare.
 
Till efterrätt var jag inställd på en lussebulle på Öhrmans Konditori, ett stenkast från restaurangen.
Mina 30 dagar av sockerfrihet var över och jag hade tagit beslutet att äntligen äta en lussebulle.
Det är ju grymt gott och jag hade längtat i flera veckor.
 
Så klart var dom slutsålda.....
 
Tog då en kopp varm choklad på ren trots.
Men den hade jag kunnat vara utan.
Så söt!
 
Nu har jag bestämt mig att fortsätta vara sockerfri till jul.
Det gynnar min viktresa nedåt.
Och varför sluta med något som gör att jag mår bra?
 
Någon vecka kring jul släpper jag dock på sockerfriheten.
Det finns två måsten på julen - NK praliner och lussebullar!
Jag kommer även baka lite chokladinspirerade bakverk, som jag vill avsmaka och njuta av.
 
Men jag tillåter mig att stoppa in en liten undantagsklausul på vägen till jul:
Lussebullar tillåts i lagom mängd vid tillfällen jag själv väljer.
 
Jag åberopade den undantagsparagrafen redan i dag, då mannen varit snäll och köpt hem lussebullar.
Det blev två, sen hejdade jag mig.
 
Taggar: första advent, Bistro Nova Västerås, Zeyton Lilltåudden, Zeyton meze och grill. Bryggans bar & Café Öster Mälarstrand, lussebullar, Nocco Hallon, BCAA;

Fredagsvikten

Vågen visade i dag på 74,5 kilo.
Det betyder ett hekto ner från förra veckan.
Kan låta ynkligt men jag är strålande nöjd över att redan befinna mig på decembers målvikt som innebär 74 kilo "komma nånting".
Nu har jag lite försprång för att klara januaris mål, där siffran ska börja på 73.
 
Så enkelt och smärtfritt det går när man ger sig själv lite tid.
Mycket mer behagligt att gå ner i vikt över längre tid, än att pressa ner kilon på kort tid.
Vill ju hinna med att njuta också!
 
Nu kan jag både äta gott och gå ner i vikt samtidigt.
 
I kväll åker vi mot Stockholm, mannen och jag.
En hotellövernattning med tillhörande mysmiddag och sedan en dag på Fitnessfestivalen.
Förutom att inspireras av alla utställare så ska det hejas på dottern som tävlar i CrossFit mitt inne på mässan.
Ska bli jättespännande.
 
Ha en skön fredag!
 
Taggar: Fitnessfestivalen, Älvsjömässan, Stockholmsmässan, gå ner i vikt;