Migrän

Ja varför inte.
Lika bra att ta allt ont på en gång så kanske jag får må bra sen.
Tredje dagen i dag så i morgon räknar jag med att det vänder!
 
Åt i alla fall en väldigt god och nyttig hämtlunch.
Grillad laxfilé med sallad, sparris och rödbetor.
Lyxade till det med grillad halloumi också.
 
Rastades lite på förmiddagen.
 
Med ett stadigt grepp om mannens arm hasade jag runt i närområdet.
 
Att läka tar på krafterna.
Jag är sugen hela tiden och slukade en tallrik med bananpannkakor till kvällsmat igår.
 
 
Taggar: rehab efter operation;

Sjukskriven och nyopererad

En längre tid har jag konsekvent tackat nej till sjukskrivning för utmattning.
Kanske dumt men jag ville verkligen klara mig fram till sommarsemestern.
Ville inte kliva av, ville inte svika kollegor, men framförallt ville jag fortsätta sköta mitt jobb.
Semestern närmade sig och då kan jag vila upp mig.
All form av energi och fokus gick till jobbet och när jag kom hem var det inte så mycket kvar av mig.
Det har märkts på bloggen.
Jag har helt enkelt inte orkat.
Hjärnan stängde av och jag mådde illa om jag närmade mig datorn.
 
I måndags fick jag kapitulera och är nu sjukskriven fram till semestern.
Men inte för utmattning utan för en operation av navelbråck.
Något jag skjutit på i flera år pga av min stora sjukhusskräck och hur livrädd jag är för operationer orkar jag inte ens beskriva.
 
Kallelsen kom förvånansvärt tätt inpå operationen, bara en vecka innan.
Måste ha varit en återbudstid jag fått.
Mentalt var jag inställd på december, för det var det senaste beskedet jag fick.
Tanken att skjuta upp det dök upp men jag bestämde mig för att genomföra det.
Panikkänslor i en vecka samtidigt som jag försökte styra upp mitt jobb.
 
I måndags blev det gjort och jag är så lättad över det!
Det har gått över förväntan.
Jag har bara ont om jag rör mig.
Äter Alvedon och Ipren efter klockslag för att inte släppa fram smärtan.
Fick även med mig en gottepåse med "tunga grejer" men de har jag inte vågat röra.
Tål inte mediciner så bra och är livrädd att må illa av dom.
 
Värst är att stiga upp och ner.
Det behövde jag hjälp med de första dagarna.
Hugger och stramar vid minsta ansträngning.
För att inte tala om hur det känns när man behöver nysa eller hosta...
 
Men ligger jag still så känns det helt OK.
MInsta millimeterkorrigering av positionen är dock en utmaning.
 
Saknar träningen men får läsa och titta på Netflix istället.
Ryggen protesterar vilt.
Första natten sov jag inte många minuter.
Fick ligga rak som en planka och hittade ingen avslappning för ryggen.
Är van att ligga som en makaron på sidan med benen uppdragna för att avlasta och slappna av.
Ryggen kommer bli största hotet.
Jag får inte träna på 3-4 veckor, men efter 8 veckor ska jag vara helt återställd.
Bara att bita ihop.
 
Försöker att inte falla i fällan och börja hetsäta praliner "eftersom jag ändå inte kan träna, så det spelar ingen roll, snyft snyt...".
Långsiktigt behöver jag fortsätta gå ner i vikt, men just den här veckan är kanske inte den då jag ska snåla på kosten.
Kroppen behöver näring för att läka och jag försöker äta bra.
Levainbröd med lax och avokado satt som smäck!
 
Äter yoghurt för att skydda magen mot mediciner så gott det går.
 
Tog en provtugga av dessa nyheter också, men nja...vill jag äta nåt gott så är jag nöjd med NIcks Kexbar som är sockerfri.
 
Nu ska jag hasa mig tillbaka till soffan.
Har kört slut på House of Cards så måste hitta något nytt att följa.
Tips????
 
 
Taggar: seebar proteinbar, Dalblads Swebar chocolate brownie, swebar crunchy caramel, sjukskriven, navelbråck, operation av navelbråck, kan man träna med navelbråck;

Upper House i Göteborg

Vi avslutade på topp när vi var i Göteborg.
Framförallt gällande boendet.
Sista natten var planerad som gratisnatt för bonuspoäng på Comfort Hotel, men efter att ha bott där första natten så var vi minst sagt väldigt osugna på att återvända till räkrummet.
Speciellt efter att ha bott så fint i Gothia Towers skyroom.
Så vi försökte boka på en natt till i befintligt rum, men hela den kategorin var tyvärr uthyrd.
Det enda som fanns var att uppgradera till femstjärning nivå och checka in på Upper House i separat torn.
 
Vi slog till på det och ångrade oss inte sekund.
Möjligen att plånboken grät en skvätt men i slutändan var det ändå värt varenda krona.
 
En värdinna följde med oss i hissen till 25:e våningen för att visa oss till incheckningen.
Hon berättade drömskt om deras frukost.
Tyckte vi att frukosten hade varit bra hittills så hade vi något ännu bättre att se fram emot.
Lät ju väldigt lovande i mina öron, även om vi hade varit väldigt nöjda hittills med vad vi fått.
 
Vi fick ett rum på våning 27 på 35 kvadrat.
Öppnade dörren och kikade nyfiket in.
Slogs återigen av hur skön och sval temperatur det var i rummet.
 
Ett väl tilltaget rum med en jättesäng som var både hög och full av kuddar.
 
Badrummet var tjusigt med miniflaskor från Molton Brown och ett jättebadkar man knappt bottnade i.
 
Kikade igenom skåpen och hittade chokladbitar som jag norpade och sköna badrockar med tillhörande tofflor.
 
Här skulle de få bära ut oss!
Ville inte lämna detta sköna rum.
 
Som gäst på Upper House har man fritt inträde till deras SPA-avdelning, som annars kostar 595 kr/person.
Vi valde att avstå men jag bokade en helkroppsmassage.
 
80 minuter låg jag och njöt och flyttade sedan över till ett relaxrum.
 
Drack vatten, åt torkad frukt och tittade på utsikten.
 
Tog mig sedan tillbaka till rummet och tog ett varmt bad.
Därefter var jag relativt mör och natteklar.
 
På kvällen knackade det på dörren och en dam undrade om vi ville ha nattningsservice (kommer inte ihåg vad hon kallade det för) men det hela gick ut på att hon skulle dra för mörkläggningsgardinerna samt ta bort överkastet på sängen.
Vi tackade men avstod.
 
Fick en lapp med morgondagens väderprognos och nattechoklad.
 
Sedan kom den stora dagen.
Vi skulle få uppleva frukosten som det pratades så mycket om.
Förväntansfulla anmälde vi oss till en värdinna som var jättetrevlig och sa att hon skulle visar oss runt i restaurangen och gå igenom deras koncept.
 
Hon förklarade att de satsade på noga utvalda varor och mycket var hemgjort.
Kvalitet gick före kvantitet.
Helt i linje med vår smak!
 
Det goda brödet breddes med egetkärnat smör och egengjord kaviar. (Hur gör man det)?
 
Fina pålägg och hemkokta marmelader.
Jag satsade på varmrökt lamm och en jättegod och salt ost, Samso.
 
Hemgjord granola och färskpressade juicer.
Så skönt att slippa slabba själv med att pressa apelsiner.
Det fanns även en juice på rabarber och äpple som var väldigt fräsch.
 
Men kolla här....
Praliner och hembakta kakor....
 
MIn vana trogen började jag med en liten dersserttallrik, "utifall det skulle hinna ta slut".
En rabarbermazarin, chokladboll och salted caramelpralin.
 
Det var lugnt och tyst i restaurangen och vi blev visade till ett bord.
 
På bordet låg en meny som man fritt kunde beställa ifrån.
 
Jag startade med en ljuvligt god makrill som kom in som ett konstverk.
Kan seriöst vara bland det godaste jag ätit.
 
Den belgiska våfflan med hackat ägg och matjesill blev min mans favorit.
Också jättegod men slog inte makrillen.
 
Den kallrökta laxen var utsökt.
 
Magisk äggröra!
Krämig och god.
 
Delikat.
 
Bröt av med frisk blåbärsyoghurt.
 
Avslutade hela härligheten med seg och frasig surdegsbaguett, en bit hårt och knaprigt knäckbröd och så lite kakor och praliner förstås.
 
En riktig frukostdröm!
 
 
Taggar: Upper House Gothia Towers, Gothia Towers Göteborg, femstjärnigt hotell Göteborg, Upper House frukost, hotellfrukost, brunch göteborg, hotelltips Göteborg;