Hamburgare på Bra Hak

Det snackas om burgarna på Bra Hak i Västerås, så vi var sugna på att prova.
Passade på i lördags när vi ändå passerade stan i samband med att jag tvingat ut mannen att provgå banan för Vårruset med mig.
Bra att vara förberedd.
Loppet går på torsdag och jag som förväntat mig en flack bana får tänka om.
Det var ju jättebackigt första halvan.
Men om man bara överlever den biten så går det nerför sen.
 
Tillbaka till burgarna.
Vi blev inte besvikna!
 
Jag tog månadens hamburgare som hette "Peanut Freak".
 
Den innehöll jordnötssmör och jordgubbssalsa!
Mycket märkliga smaker i en burgare kan man tycka, men herregud så gott!
För mig hade den gärna fått stanna på menyn som årets burgare.
 
Burgarna serveras med pommes och cole slaw.
Deras cole slaw var lite lustig men också den oerhört god och väldigt fräsch.
Salladen var gjord på vitkål och moroten serverades i bit, tillsammans med en saltgurka och krispig ärtskida.
 
Jag bytte ut pommesen mot rostad broccoli.
Aldrig hade jag kunna drömma om att broccoli kunde smaka så gott.
Nästan rå med bra tuggmotstånd, rostad i någon god, smakrik och salt sås.
 
Mannen tog luncherbjudandet som var en double cheese.
Lite lätt besviken blev han när min var dubbelt så stor och innehåll mera gottigheter.
Men sötpotatispommesen var perfekta.
Jag bytte några broccolibitar mot dem.
 
Detta var en burgare jag sent ska glömma!
 
Taggar: Bra hak Västerås, hamburgare Västerås, Peanut Freak, hamburgare;

Söndagslöpning 15 km

I går firade vi Mors dag med brunch på Plaza Hotell.
För att hinna med mitt långpass innan så gick jag upp strax efter sju.
Passade bra att komma ut lite tidigare eftersom det börjar bli varmt nu.
 
Jag och värme kommer inte överrens.
Den knäcker mig.
Så jag tänkte börja öva på att springa i värme och se om jag kan vänja mig.
 
Magen pajar också när det är varmt, så jag vågade mig inte på den sedvanliga pannkaksfrukosten.
Åt en halv banan och två riskakor med fusknutella.
Sedan förlitade jag mig på sportdrycken från Tailwind.
 
Det var dryga tjugo grader när jag började och runt tjugofem när jag svettig kom hem.
Tog det väldigt lugnt för att inte bli överhettad och svimfärdig.
Drack ofta och lite.
 
När jag kom fram till Björnön tänkte jag att det kunde vara skönt att springa lite i skogsskuggan, så jag tog ett varv i spåret på 2,5 km.
 
Plötsligt prasslade det till bredvid mig och jag fick sällskap av familjen Bambi.
Helt orädda.
 
På hemvägen såg jag ett stort svart moln på himlen och tänkte att nu kommer åskan.
Men det visade sig vara ett rökmoln från en brand.
 
Väldigt olustigt.
En industribyggnad som tagit eld fick jag höra längs vägen.
 
Skyndade mig hem så gott jag orkade.
Ville inte springa i brandrök.
Totala tiden inklusive gåpauser blev 1:58:49.
Tog i på sista kilometern och sprang den på 5:49.
Mycket nöjd över det.
 
Snabbt in i duschen för att hinna till brunchen.
 
Tog det lugnt och satsade på sånt jag vet att jag mår bra av.
 
Skippade bröd och godsaker helt och saknade det inte alls.
 
En väldigt otippad desserttallrik för att vara mig....
Tog lite torkad frukt och var nöjd och glad över det.
 
Taggar: brunch Västerås, brunch Plaza hotel, Björnön, springa 15 km, brand Västerås, sportdryck Tailwind, Tailwind nutrition;

Gott i Gotteborg

Semesterresor är för mig nya ätupplevelser.
Jag älskar att upptäcka nya bakverk, spännande mat och dammsuga chokladbutikerna på finpraliner.
Göteborg var inget undantag.
Fyra dagar senare kom jag hem dryga två kilo tyngre.
Men det var det värt! Jag har redan gått ner dem igen.
 
Jag har ett motto på resor och det är att njuta och leva i nuet.
Smaka på det jag vill.
Men när resan är över så återgår jag till vanliga rutiner igen.
Köper inte med mig något hem utan allt äts på plats.
Funkar superfint.
 
Vi hann med en hel del gottigheter och här är ett smakprov:
 
Vi var på Pinchos för första gången.
När vi väl fattat poängen hur man beställer via en app så kunde vi knappt hejda oss.
Tryckte på allt på menyn och fick sedan gå tillbaka och radera en del.
 
Man beställer minirätter men det var väldigt matigt det vi fick in.
Miniburgarna var fantastiska och den friterade halloumin väldigt väl tilltagen.
 
Fishtacon var grym.
 
Åt lunch en dag på Feskekörkan.
Lägg märke till ostronskalet som funkar som smörskål.
 
Gratinerad soppa med tryffel och färska räkor.
WOW!
 
Mer fisksoppa.
 
Quesadillas på O´Learys.
 
Pasta på kvällen innan loppet.
 
Chokladfondant.
 
Målpralinerna inköptes på Kanolds.
Dyrt och delikat.
 
Taggar: Göteborg, lunch Göteborg, restaurangtips Göteborg, praliner Göteborg, Pinchos, Feskekörka Göteborg;