Upp till kamp för Trillingnöten!

Aladdinasken fyller 75 år.
 
Inför detta jubileum har Marabou skapat en ask som ser ut som den gjorde när det begav sig.
 
Innehållet verkar vara ett ihopplock av praliner genom tiderna.
 
Att Aladdin inte är någon favoritask hos mig förvånar väl ingen.
Vill man mer i detalj veta vad jag har att säga om alla praliner, så finns en recension att läsa från förra julen.
Ni hittar den här
Jag recenserade även systerasken Paradis
 
I dag gick Marabou ut med att Trillingnöten ska plockas bort ur Aladdinasken.
Den enda pralinen som var ätbar!
Hur kan de göra så?
Protesterna lät inte vänta på sig och många upprörda Marabouister har skrivit arga inlägg på Facebook.
Trillingnöten ska ersättas med Hallonlakrits...
????
 
Tack och lov ska även den vidriga Körsbärslikören plockas bort.
Och förhoppningsvis aldrig återkomma.
Det måste vara Sveriges mest slängda och överblivna pralin?
Den ska ersättas med en Flädersmakande pralin.
 
Ja vad säger ni?
Dåligt eller katastrof?
 
 
Taggar: Aladdin, Marabou Aladdin, Aladdin chokladask, Aladdin 75 år, Trillingnöten, Aladdinasken, julchoklad;

Chokladmässan 2014

Eller Bak- och Chokladmässan 2014, som den heter officiellt.
På torsdag öppnar den i Stockholmsmässan och sedan har man fyra dagar på sig att beta av alla utställare.
Härligt!
 
Jag har tagit ledigt på torsdag för att kunna vara på plats.
Liksom förra året har jag fått mitt pressleg med tillhörande fri entré och tillträde till Presscentret.
Och jag är lika ödmjukt imponerad i år över att detta sker lilla mig.
 
Vill man läsa om mina upplevelser och tokigheter från förra mässbesöket, finns ett antal blogginlägg under kategorin "Mässor".
 
Förra året var Rosa Mattan utrullad och man togs emot av Snövit och hennes gäng (alla gjorda i choklad).
 
Årets Konditor utsågs.
 
Och så fanns det en himla massa praliner förstås!
 
Någon annan lycklig som ska dit?
 
Taggar: Chokladmässan 2014, Chokladfestivalen 2014, Bak- och Chokladfestivalen 2014, Stockholmsmässan, mässa Stockholm;

Lindt CRESTA Mandelkrokant

Jag förundrades av det stora chokladutbudet i Berlin, men framförallt över hur många olika sorters choklad det fanns från Lindt.
Kakor, askar och kulor i all oändlighet.
Man skulle kunna luras att tro att Lindt är ett tyskt märke, men det är Schweiz som är världlandet.
 
Gallerian mittemot vårt hotell, hade inrett en egen Lindt-hörna.
 
Påskharen med sin plingeling runt halsen från Lindt är en vanlig syn i svenska mataffärer, men här är det nog Berliner-björnen som fått agera modell.
 
Hyllmeter med chokladkakor.
 
Likörfyllning - nej tack!
 
Men jag gillar deras krokant- och nöthylla.
 
 
 
 
 
Eftersom jag är svag för krokant så valde jag ut denna.
Knusprig krokant i nougat, det låter som en höjdare.
Dessutom kändes förpackningen lite exlusiv med sin djupröda bakgrund och guldiga inslag.
 
Men jag hakar upp mig lite på att krokanten ser ut som kaviar.
Eller är det bara jag som får den associationen?
 
Kakan doftar ljuvligt av choklad och nougat och varje ruta är namnstämplad.
 
Blev förvånad över att man gått ifrån guldtemat och slagit in den i silverpapper.
Någon som inte tänkt hela linan ut.
 
Smakar gudomligt gott.
Chokladen är purfärsk, mjuk, len och snäll.
Fyllningen är gjord på nougat blandat med knaprig crunch som knastrar mellan tänderna.
Kostade bara 1,99 euro, vilket inte ens blir 20 kronor.
Ett fynd bland chokladkakorna.
Taggar: Lindt choklad, Lindt CRESTA mandelkrokant, Lindt CRESTA mit knusprigem Mandelkrokant und Haselnuss-Créme, chokladkakor från Lindt;