Det stora Beslutet

Ibland behöver man prioritera vad man vill göra med sin tid och plocka bort vissa saker, även om dessa är roliga.
Bloggen är tyvärr ett bra exempel.
Något jag tycker är jätteroligt och som ger så mycket tillbaka i form av era snälla kommentarer mm.
Men nu har jag tagit beslutet om att pausa bloggen.
Om det blir för evigt, eller kortare period, vet jag inte själv just nu.
Ska jag göra något, vill jag göra det ordentligt med en jämn ström inlägg, minst ett om dagen och den nivån lever jag inte upp till idag.
 
Det finns två orsaker till detta beslut och det jag kommer lägga tid och fokus på hädanefter är:
 
Träning och hälsa!
Jag har en höft som knasar sig, jag kan inte löpträna längre och det som gör mest ont är att sitta.
En svår ekvation när jag har två timmars pendling varje dag till jobbet, som dessutom består av många möten.
Jag har fortfarande inte fått komma till ortopeden, som utlovades i somras.
Efter kontroll visade det sig att läkaren glömt skicka in remissen...
Suck och ytterligare väntan alltså.
Att vänta är inte min grej, utan jag har nu kommit fram till att ta saken i egna händer och göra en egen plan för att försöka läka mig själv.
(Dock lite svårt då ingen ännu har berättat exakt vad som är fel, vad som kan göras och vad som bör undvikas).
Men jag provar mig fram med sunt förnuft, för jag har gett mig sjutton på att jag ska springa en mil igen!
Punkt.
Vägen dit blir en blandning av mjuk rehabträning, daglig stretching samt mycket styrketräning i syfte om att bygga en muskelkorsett runt höft, mage, rumpa och ländrygg.
 
En annan sak som jag tvingats erkänna för mig själv, är att jag nog skulle uppnå snabbare resultat samt att kroppen skulle ha mindre ont ju färre kilo den har att släpa på.
Alltså vill jag gå ner i vikt och det rimmar illa med att trycka i sig choklad varje dag.
Och så länge jag bloggar om choklad, triggar jag mig själv att köpa och äta en hel del onyttiga och överflödiga fulchokladbitar.
Så slutar jag blogga, blir det lättare att låta bli helt enkelt.
Man brukar prata om vit månad i andra sammanhang och för min del får det väl bli en beige variant, får några finpraliner kommer nog trots allt att slinka ner.
De är ju dessutom nästan att betrakta som hälsokost inom rimliga mängder.
 
Ny tjänst!
Jag har fått en ny tjänst hos nuvarande arbetsgivare.
Något jag var skeptiskt inställd till till en början men som jag nu tycker ska bli väldigt intressant och roligt.
Och utmanande.
Och som sagt, ska jag göra något så vill jag göra det ordentligt, så jag kommer lägga full fokus på att gå in i nya rollen, som just nu innebär jobb även kvällstid, men som på sikt ska balansera upp sig.
 
Det innebär att jag jobbar heltid samt pendlar drygt två timmar om dagen inte har så många timmar kvar på dygnet när jag kommer hem.
Den dyrbara tiden får gå till träning och återhämtning.
Helgerna betyder välförtjänt sovmorgon, extra tid till träning och så umgås med familjen förstås.
 
Så får det bli!
 
 

NK-besök

Jobbade i Stockholm i dag och råkade som av en händelse hamna på NK Konfektyravdelning.
Även dom rear ut sitt julsortiment.
 
De hade bl a Lindt Champs-Elysées ask, samma som jag provade för ett tag sedan, men denna var brun och inte blå. Och mycket dyrare...
Även om det var halva priset, så kostade den mer än den blå gjorde på ordinarie pris.
Hutlöst pris!
Av innehållet att döma var det snarlika praliner, men mörka.
Man kan ju tro att den innehåller guldtryfflar.
 
NK-priser är inte att leka med och den här asken fick inte följa med mig hem i alla fall.
 
Däremot blev det lite praliner förstås.
Provade idag, efter rekommendation från någon av er, en hallontryffel.
Mörk choklad och mörk tryffel smaksatt med hallon.
Gott!
Testade även en minttryffel.
Inte att förväxla med NK-mint.
Men den var som att spruta munnen full med tandkräm.
En otäck och stark smak av mint som inte var trevlig.
 
Köpte förstås några av deras salta mandelpraliner.
De sviker inte!
 
Taggar: Lindt chokladask, julchoklad, chokladaskar till jul, Lindt brun chokladask, Lindt Champs-Elysees noir;

Marsipancigarr från Bräutigams

Inte bara mataffärerna som rear ut julchokladen utan även Kahl´s Kaffe.
Gick förbi dem på lunchen och noterade att de hade ett reabord i mitten av affären med en skylt "Allt på bordet 30 kronor", som jag stannade till vid.
 
Jag ratade alla chokladkakor med smak av saffran eller pepparkaka och valde ut denna avlånga kartong i stället.
 
En chokladcigarr från Bräutigams.
 
Asken öppnas genom att den skjuts i sidled.
 
Marsipan med smak av päroncognac, doppad i mörk och blank choklad.
 
Man kan ju fråga sig varför jag köper en sån här, då jag varken tycker om marsipan eller cognac...
Men jag har för mig att jag provsmakat dessa på en chokladmässa och tyckte de var goda.
Skulle det visa sig att det inte stämmer, kan jag alltid skänka den till pappa.
Han tycker om både marsipan och cognac.
Och allt annat i chokladväg också.
Det är definitivt från honom jag har fått min gottegrisgen.
 
Sen var det ju ganska billigt.
Eller?
Jag har ingen aning om vad ordinarie pris är så jag kanske blev grundlurad.
 
Man kan såklart bita av bitar, men nu valde jag att skära upp två smakprov.
 
Marsipanen är torr, fin och fast.
Chokladen underbar.
Smaken bra!
Ingen tung och stickande cognacsmak, utan mer som en vuxen päronsplitt.
 
Väl värd 30 kronor!
Det märks att Bräutigams har 140 års erfarenhet av att tillverka både choklad och marsipan.