Sockerfri - Dag 37

Tror jag...?
Va skönt det är att det gått så pass lång tid att jag inte räknar dagar och timmar längre.
Har inte så stor koll längre och det spelar ingen roll, för nu rullar det bara på och känns naturligt.
 
Som jag sagt tidigare så är det god mat som håller mig mätt, min nyckel för att lyckas.
Och så lite godsaker därimellan som kan bestå av fruktsallad med grädde, russin och nötter, proteinbars, jordnötssmör eller hasselnötscreme.
Det kommer jag långt på!
 
Nu är det dags att ta nästa steg som blir att rensa ut vitt mjöl, dvs bröd och pasta.
Inget jag äter några större mängder av, just för att det triggar sötsuget och för att jag får ont i magen av det.
Annars hade jag gärna ätit massor av mackor varje dag.
Det är ju så gott!
Knäckebröd och Finncrisp funkar dock bra, så det kan jag fortsätta med.
 
Vi kämpade oss in till stan i dag för en lunch.
Behövde få lite luft samt se om benen skulle bära.
Vi kom fram och tillbaka, men så mycket mer var det inte.
Helt slut, men skönt att få röra lite på sig.
 
Vi åt på Global Living och jag tog en LCHF burgare, för att slippa brödet.
Mannen tog Husets burgare, vilket var samma sak fast med bröd.
 
Jättestor och god burgare, som serveras med en generöst tilltagen skiva chevréost och bacon.
 
Jag lyckades ignorera deras härliga disk med lockande bakverk.
Det gäller att vara bestämd från början och fokusera på den goda maten istället.
 
Jag känner mig stolt över mig själv och varje gång jag väljer bort sötsaker är en stor seger!
 
 
Taggar: 100 dagar utan onödigt socker, att bli sockerfri, sockerfällor, LCHF burgare Global Living;

Röda näsors räddning

Trots storförbrukning av Lambi ultra soft näsdukar så har det gått hårt åt näsan.
Den är sliten.
Och röd.
 
Men nu har jag hittat en riktigt bra första-hjälpen-salva och jag delar gärna med mig av tipset!
Jag antar att det finns en och annan som också är förkyld just nu...
 
Den här tuben hittar man på Apoteket.
 
Lägg på ett tjockt lager på näsan vid läggdags och vakna upp med en läkt näsa!
Krämen smälter in i huden och både läker och mjukar upp.
Svider inte och luktar inte.
 
Förut brukade jag smeta på Nivea, men den blir väldigt kladdig och kompakt och efter ett par dagar får jag finnar av den.
 
Dagens tips!
Taggar: förkylningstips, röd näsa vid förkylning, tips på salvor mot röd näsa, Cicalfate Eau Thermale Avéne, Apoteket förkylning, hur lindrar man förkylning;

Sockerfri choklad - är det nåt att ha?

Som fd choladoman har jag alltid varit extremt kräsen och haft en klar uppfattning om vad god choklad är.
Samma sak gäller här, "man får det man betalar för".
Eller som jag brukade säga, "smakar det så kostar det"....
 
Jag la hellre en hundring på tio finpraliner, än en tia för en Maraboukaka.
Kvalitet framför kvantitet!
 
Nu äter jag ju inte choklad för tillfället och klarar mig ganska bra som det är på proteinbars.
De blir mitt låssasgodis.
Jag har också alltid varit väldigt skeptisk till sockerfri choklad.
Gått på linjen att antingen äter jag riktig choklad som är god eller så låter jag bli!
 
Men nu är jag beredd att utmana mig själv och har beställt två chokladbitar från Bodystore.
 
En mjölkchoklad sötad med sukrin.
 
Innehåller både mandelsplitter och havssalt.
Låter lovande!
 
Det luktar choklad och ser ut som choklad...
 
Men mums?
Den var ju jättegod!
En perfekt kombo med mandel och salt.
Att den är sockerfri märks inte alls.
 
Med reservation för att mitt smaksinne inte är på topp pga förkylning, men den här slår alla förväntningar.
Beställd från Bodystore och kostar 27 kronor.
Kakan är liten och nätt på 40 gram, men det är helt lagom för mig nuförtiden.
 
Den här chokladbiten är perfekt att ta fram vid speciella tillfällen eller att ta med när man är bortbjuden eller ska vistas i miljöer där man vet att det kommer att mumsas godsaker.
Då tar man fram sin egen godbit och kan känna sig nöjd och glad.
 
Nästa kaka, eller snarare stång, är en mörk choklad sötad med stevia.
 
Denna är från Nutri-Nick.
Jag beställde med hackade hasselnötter, men den var slut så jag fick denna i stället.
 
Om den förra var liten och nätt, så är denna....ännu mindre....
Stången väger modiga 25 gram och det ger sex rutor choklad.
 
Luktar gott.
Är förvånansvärt krämig inuti och inte så där torr och kompakt som man kan tro.
God smak till en början, men sedan känns det lite stickigt.
Det blir som en skarp och brännande eftersmak.
Jag tror det är stevia som har den egenskapen.
 
Också beställd från Bodystore och kostar bara 10 kronor, så den är trots allt köpvärd tycker jag.
Men ska jag utse en vinnare så blir det absolut den första som var sötad med sukrin!
 
Någon som har fler tips på ätbar choklad utan socker?
 
Taggar: Nutri-Nick, choklad från Nutri-Nick, sockerfri choklad, choklad utan socker, sukrin, choklad sötad med stevia, tips på sockerfri choklad;