Innan den ens har börjat.
Inte alls så dramatiskt som det låter.
Jag är helt nöjd med det.
Med två vuxna döttrar som båda har jobb som innebär både helg- och kvällsjobb är det alltid ett litet företag att få till tider som passar alla när vi ska ses.
Sonen är mer anpassningsbar.
I år fick vi inte till julen, så vi har faktiskt redan firat julafton.
Jättemysigt!

Spritsade pepparkakor med första bokstaven i allas namn, som fick fungera som hemtrevlig bordsplacering.

Förra året skippade vi julmaten helt och körde på en 3-rätters istället vilket blev succé.
I år gick vi tillbaka till jultemat men tog en lightvariant.
Gott och enkelt.
Det bjöds på två sorters hembakt bröd, julskinka, gräddost, smörgåsgurka och rödbetssallad.
Tomtegröt till de som ville ha.
Och så hembakt julefika i form av lussebullar, miljonärskaka, chokladbollar och chokladkokoskaka.
Tror ingen kände sig hungrig eller missnöjd.
Lite ledsamt att detta skedde på en av mina migrändagar, men jag proppade med treo och höll ihop.
Allt var redan förberett sedan helgen som tur var, så jag kunde mest sitta och njuta av sällskapet.

Helgen ägnades åt att baka Gotlandslimpa.
Två dygn tar det att få till dessa mästerverk.
Förra året svor jag på att aldrig ge mig på detta svåra bak igen, men jag gav det en ny chans.
Jag är ju trots allt halv gotlänning.
Detta tidiga julfirande hade det goda med sig att vi för första gången någonsin varit ute i god tid och nu så här dagen före julafton har jag noll julstress för allt som borde fixas.
Allt är ju redan klart.
Hemmet är städat och kyl och frys är fyllda med godsaker.
Bara att luta sig tillbaka, äta, njuta och vila upp sig.
Underbart!
Barnen kommer troligtvis titta in i omgångar under morgondagen, före eller efter jobb.
Det finns ju julstrumpor att tömma.
Dom tummade jag inte på.
De fylls inför julafton!
På eftermiddagen firar vi med mina föräldrar.
Bara att slå sig ner och äta julmat.
Det blir jättebra!