Så skönt att slippa sill, köttbullar och prinskorv.
I år satsade vi på ett orientaliskt julbord på Zeyton, som ligger i huset där vi bor.
Väldigt smidigt.

Först gymma lite och sedan gå och äta.

Förrättsbordet bestod av olika sorters mezes och goda röror.
Filodegsrullen med smält ost var gudomligt god.
Roligt med nya smaker och annorlunda saker.
Det är smakrikt utan att vara starkt.

Till varmrätt fick man en nygrillad spett-tallrik.
Köttvarianten bestod av nötfärs, kyckling, lamm och karré.
Ville man hellre ha fisk så serverades lax och scampi.
Även vegetariskt alternativ fanns såklart.
Till detta valde man på pommes, bulgur eller ris samt vilken sås/röra man ville ha.
Jag var så mätt så jag nöjde mig med sallad till.
Som röra tog jag paprika/fetaost.
Mannen körde lika och sonen gick all in med pommes och bea.

Sist men inte minst dessertbordet.
Första gången jag åt en riktig baklava och blev väldigt positivt överraskad över hur gott det var.
Frasig och spröd och fylld med valnötter.
För 249 kronor var detta ett mycket trevligt och prisvärt alternativ till vanligt julbord!
Det ser ju helt fantastiskt ut, speciellt som variation till den vanliga tunga maten!
Jag testade Swebars Creamy hazelnut idag, och du har helt rätt, den var underbar! Smakar inte nyttigt och är ju inte det heller med tanke på mängden socker, men ändå