Paradis, lillasyster till Alladin.
Förutom färgen på asken så är skillnaden att Paradis bara har ljus choklad (nu även en vit) medan Aladdin har blandat.
Skillnaden för mig var alltid att Aladdin hade en mörk Fransk nougat och Paradis hade en ljus Spansk nougat.
Den spanska var godast. Mjukseg nougat som smakade apelsin.
Men nu är båda bortplockade.
Tragiskt.
Jag minns Paradis som blåvit, vilket den var på 70-talet och det var då jag hade min Aladdin och Paradisperiod.
Numera är asken klädd i svenska färger.
Den här recensionen blir enkel.
Bara att skriva "se Aladdin".
För i princip är det faktiskt samma praliner med några undantag.
De kommer här:
Mandeltryffel: Smakar som nöttryffeln och har samma hårda koncistens. Kanske lite sötare.
Godkänd
Marsicréme: Ganska tjockt chokladskal och sedan en fast marsipanmassa. Nja, blir väldigt sött.
Ej godkänd
Tryffel: Den bästa av alla tryfflar. Mjukare och renare i smaken och en perfekt storlek.
Godkänd
Mjuk toffee: Samma som i Aladdin men här i ursprungsutförande, dvs med ljus choklad. Mycket lenare och godare! Totalsegrare.
Väl godkänd
Jag gillar nog Paradis bäst av den enkla anledningen att mörk choklad måste vara av hög kvalitet för att vara god, medan ljus kommer lite enklare undan.
Och JA, såklart att jag äter från understa lagret innan det övre är slut!
Ett trick är att plocka ur de goda från undre lagret och så fyller man i hålen med de äckliga från övre lagret.
Vilka bitar saknar ni och vilken är er favoritpralin av de som finns nu?