Konstigt nog gör jag aldrig varm choklad hemma.
Kan bero på en blandning av lathet och okunskap om hur man gör.
Känns enklast och säkrast att köpa den färdig med en stor klick grädde på toppen.
Men nu har jag köpt chokladklubbor, som bara ska röras ut i varm mjölk.
Hur svårt kan det vara?
Observera att förpackningen dessutom är märkt med både Fairtrade, ekologisk samt präglad med blindskrift.
Det är alltså en varm choklad för blinda!
Passar mig alldeles utmärkt, eftersom jag faktiskt är helblind på ena ögat och totalt sett borde jag väl då räknas som halvblind.
Let´s go!
Klara, färdiga, doppa...
Jag tror mängden mjölk blev i mesta laget.
Dessutom var den nog inte tillräckligt varm för chokladen verkar inte lösa upp sig.
Det flyter runt oupplösta chokladflisor.
Men efter 30 nya sekunder i micron, så blev det lite fason på det hela.
Innehållsförteckning för den intresserade.
Chokladen var helt OK, men den blev lite väl utspädd.
2 koppar till en totalkostnad av 31 kr känns överkomligt.
Lärdom till nästa klubba:
Ta mindre mjölk
Ta varmare mjölk
Toppa med vispad grädde och minimarshmallows