Jag är galen i choklad, men denna galenskap sträcker sig även in på kakfronten.
Ingen rör min choklad och ingen tar mina kakor!
Husregel nummer ett!
Och då är det såklart kakor med choklad som gäller och gärna cookies.
För att förtydliga vilken besatt människa som sitter bakom tangenterna, kan jag i förtroende berätta att jag lätt sveper ett kakpaket själv på nolltid.
Jag kan vara så desperat att jag i bilen på väg hem från affären har mumsat i mig ett paket redan när jag kommit hem. (En bilfärd på två minuter...).
Jag kedjeäter mina kakor som andra kedjeröker ett paket cigaretter.
Och skulle det vara någon ensam kaka kvar, när jag svänger upp på garageuppfarten, så sitter jag kvar i bilen och trycker den också för att sedan slänga bevisen i soptunnan, innan jag går in med mina kassar och glatt öppnar paket nummer två.
(I riktigt svåra fall, kan det hända att jag sliter upp ett paket ur kassen direkt när jag har betalat och passerat kassan, men det kan även jag tycka är på pinsamhetens gräns).
Jag gömmer även kakor i bilen, för att det "är bra att ha utifall man hamnar i en bilkö så man inte svälter ihjäl".
Dom kan jag faktiskt glömma bort, men blir snabbt påmind när min man öppnar handskfacket och där finner solvarma flytande chokladkakor, som har smält ihop till en klump bortom all igenkännlighet.
Inget han brukar uppskatt, men jag blir desto gladare över den trevliga överraskningen.
Jag känner ett visst släktskap till den här figuren...
Det är nog bara hårfärgen som skiljer!
Nåja, dags för en recension:
Det har tydligen blivit en trend att chokladtillverkare även ska in på kakmarknaden?
Ibland lyckas dom och ibland blir det katastrof (som Geisha´s Barbiekakor).
Jag har tidigare provat Marabous cookiesar i smakerna mjölkchoklad och schweizernöt.
Båda hamnade i katastroffacket!
Bleka och livlösa kakor, vita som om de vore ogräddade degklumpar och söta i överkant.
När jag såg att de även kommit ut i smaken Mörk choklad, gav jag dem en ny chans.
Det borde ju smaka bättre?
Åtminstone kan det inte bli sämre...
Vid första anblicken ser de något smakligare ut än sina föregångare.
Dessa kakor har i alla fall fått passera ugnen och fått lite gräddad yta.
Fulla av mörka chokladbitar. Det gillas!
Ja men den här är faktiskt riktigt ätbar!
Kanske lite för porös och smulig för att kunna kallas fulländad, men chokladbitarna och den lilla lilla tendensen till att ana lite salt i bakgrunden, gör att den inte upplevs som sliskig. Den befinner sig på rätt sida i sin balans.
Den perfekta cookien är svår att finna.
Den ska vara både knaprig och seg på samma gång.
Knaprig i skalet med mjukseg kärna och mycket chokladsmak.
Men inte för söt, utan ett sting av sälta ska anas.
Jag har fått smaka den fulländade cookien en gång.
Och det var lite otippat i Grekland, närmare bestämt på frukostbuffén på hotell Atlantica Kalliston Resort & Spa på Kreta.
Dit skulle jag kunna åka igen bara för att få uppleva denna mumsbit från Paradiset!
Att äta så mycket godsaker som du ger intryck till att göra verkar som rena himmelriket. Jag kan själv trycka i mig en hel ask chokladpraliner på en mycket kort tid utan problem.
Jag undrar dock (i ärlighetens namn) om du inte oroar dig för att kilokaloriintaget blir stort? Det är nämligen det enda som stoppar mig från att leva ut min snuskiga chokladdröm.