Kommentarer :
Det låter som en bra plan, att inte smaka alls men köpa hem. Är du som jag så funkar det inte att "ta EN bit" eller "bara smaka". Samtidigt leder totalförbud till att man blir så sugen att man kanske skiter i allt och frossar flera dagar.
Om sockerdjävulen har lätt att sätta klorna i dig så tycker jag att du avstår allt som har med sött att göra. Ät hellre lite mer mat och var onyttig där om du känner att du vill äta något. Det är inte värt att få några minuters njutning för att sedan riskera att falla tillbaka i sockerträsket igen.
Jag kämpar dagligen med mitt sockersug och ibland går det och ibland går det inte och känslan efter att man fallit dit är alltid densamma... man mår skit. Inte värt det! Så försök att stå emot och satsa istället på att äta dig mätt på god mat om du nu skulle bli sugen.
Jag tycker det låter som en jättebra idé att leta upp lockande restauranger och äta extra god mat istället för att falla för frestelsen att börja äta choklad igen. Själv är jag tveksam till om jag hade klarat det men jag håller tummarna för din skull. Hoppas det blir en kul resa vilket du än gör, och förstås att det går bra för dottern.
Vet exakt vad du menar, tyvärr måste det ibland vara allt eller inget. Själv kan jag nu för tiden tycka att mat är så mycket godare än praliner.
I vilket fall måste du njuta av resan och vackra upplevelser. ☺
Om det går att komma in på adressen här vill jag rekommendera klippet i slutet- hon gör många klockrena träffar ang sockerberoende. www.helahalsan.nu/beroende-eller-bara-lite-sot
Jag förstår precis hur du känner! Jag var sockerfri hela januari utan problem (hade gett mig tusan på att klara det bara) då det är bara första veckan/helgen som är jobbig. Sen var jag sjuk hela februari+halva mars och då tröståt jag typ = sockerberoendet tillbaka.
Jag kan inte heller nöja mig att smaka för då triggas suget igång :/