Nu när jag inte kan träna på kvällarna så försöker jag roa mig med annat.
Igår gjorde jag en saffranspannkaka!

Det doftade helt ljuvligt av saffran i lägenheten.
Riktig julstämning!

Vi gick all in på Gotlandstemat och hade salmbärssylt till (och grädde förstås) och drack te från Kränku.
Det blev dock en fejkvariant.
Egentligen ska det vara mandel i, men jag vill fortfarande ha min man i livet, så jag hoppade helt enkelt över den ingrediensen.
Jag hittade massor av olika recept på nätet och så improviserade jag lite och plockade ihop ett recept som jag testade.
Ingredienser:
- 500 g risgröt (jag använde en sån där färdig grötkorv)
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk socker
- 1 pkt saffran
- 3 ägg
Gör så här:
- Vispa ihop allt i en skål
- Smöra en form
- Häll upp smeten i formen
- Grädda i ugn på 200 grader i 30 minuter
- Ät med grädde och sylt
Så enkelt!

Ursäkta kladdig bild.
Jag glömde fota första portionen.
Wow! Har aldrig provat, inte ens den vanliga varianten. Så löjligt lätt det verkar, precis i min smak. ☺